miércoles, 3 de junio de 2020
Sessió 3-5-20
Què hem fet?
Avui hem fet la classe amb petits grups, havíem de preparar una petita xerrada sobre alguna recomanació com per exemple la d'un llibre, una pel·lícula, recepta de cuina o la visita alguna ciutat que ens hagi agradat. Jo he parlat de la ciutat de Roma.
Què he après?
Aquesta classe m'ha de preparació i entrenament ja que la setmana vinent hem de fer el discurs avaluable, la professora ens ha donat indicacions i consells de manera individual per millorar i perquè la setmana vinent ens surti el millor possible.
Reflexió
A nivell personal vaig agafant més confiança i a l'hora de fer una xerrada ja em fixo en diferents aspectes comunicatius com la posició del cos, el to de veu, el ritme o la gestualitat que anteriorment tots aquests aspectes em passaven desapercebuts.
miércoles, 27 de mayo de 2020
Sessió 27-5-20
Què hem fet?
El primer que hem fet el dia d'avui ha estat parlar sobre les característiques de la veu i dels diferents elements que ajuden a transmetre el nostre missatge. També, hem debatut i repassat conceptes com per exemple el to, el ritme, les pauses, l'entonació i el volum.
El primer que hem fet el dia d'avui ha estat parlar sobre les característiques de la veu i dels diferents elements que ajuden a transmetre el nostre missatge. També, hem debatut i repassat conceptes com per exemple el to, el ritme, les pauses, l'entonació i el volum.
Posteriorment, hem recitat el següent embarbussament "Un rus que és ros, té un ris i està al ras sense fer res". Havíem d'entonar aquesta frase de maneres diferents utilitzant els conceptes que havíem tractat anteriorment per escenificar que segons com la diem pot tenir un sentit completament diferent.
Després, ens hem posat per grups de tres i parlant en un idioma inventat hem hagut de transmetre una anècdota als nostres companys i que aquest fossin capaços d'entendre-la. Només podíem escenificar-ho amb gestos i parlar amb "bla bla bla o recitant números" la qual cosa al principi ens ha costat una mica però després ho hem aconseguit.
L'última activitat que hem realitzat ha sigut dir una frase entonada de tres maneres diferents per veure-hi com canviava totalment el sentit d'aquesta si jugàvem amb el ritme,volum, pauses etc. Tot això en petits grups perquè la professora ens donara indicacions indicacions més individualitzades.
L'última activitat que hem realitzat ha sigut dir una frase entonada de tres maneres diferents per veure-hi com canviava totalment el sentit d'aquesta si jugàvem amb el ritme,volum, pauses etc. Tot això en petits grups perquè la professora ens donara indicacions indicacions més individualitzades.
Què he après?
El dia d'avui ha servit per treballar la comunicació no verbal que acompanya sempre el nostre llenguatge i no només recolza les nostres explicacions sinó que també dona informació important als nostres oients i rebedors del missatge. Per tant, es u factor clau que cal millorar.
Reflexió
Reflexió
Tots aquests conceptes que hem treballat a la sessió d'avui els veig molt relacionats amb la nostra futura professió de mestres ja que amb la gestualitat també es comunica i no hem de descuidar el llenguatge no verbal i tractar de que tant el llenguatge verbal com el gestual actuïn sempre en concordança.
miércoles, 20 de mayo de 2020
Sessió 20-5-20
Què hem fet?
Avui a classe hem fet diverses activitats: la primeria consistia a caminar de quatre maneres diferents, amb el cap endavant, traient el pit, amb l'aparell digestiu i per últim amb la zona pèlvica. Posteriorment hem analitzat com ens sentíem i hem buscat característiques per a poder definir aquests personatges.
cap: tafaner.
pit: segur de si mateix.
aparell digestiu: li agrada gaudir dels plaers.
zona pèlvica: persones molt territorials.
Després, havíem d'imaginar mentre caminàvem que estrenàvem roba nova i tractar d'identificar un d'aquests personatges. Una vegada havíem acabat aquesta activitat hem fet una videotrucada per parelles on havíem d'explicar a un company mitjançant la mímica un sentiment.a veure si sense la veu érem capaços de transmetre'l correctament.
Per últim, hem tornat a fer petits grups i aquesta vegada havíem de recitar una frase acompanyant-la de la gesticulació adient.
Què he après?
Poc a poc vaig millorant la meva expressió i vaig perdent la vergonya de parlar en públic o fer exercicis extravagants que durant les primeres sessions em costaven molt més que no pas a dia d'avui. Crec que els exercicis ajuden a millorar l'expressió però també t'aporten confiança la qual es fonamental per poder parlar en públic.
Reflexió
La classe d'avui ha sigut de les més dinàmiques de les que hem fet fins ara, com he dit abans cada vegada em sento més còmode i relaxat perquè vaig perdent la vergonya. Crec que com a futurd docents la nostra actitud i expressió són fonamentals i per aquest motiu hem d'intentar gaudir d'allò que fem per contagiar la positivitat als nostres alumnes.
miércoles, 13 de mayo de 2020
Sessió 13-5-20
Què hem fet?
La sessió d'avui l'hem dedicada a treballar la nostra respiració. La frase del dia era la següent: "la respiración es esa nave frágil que nos conduce del nacimiento a la muerte". Aquesta frase ens mostra que la respiració és un acte que portem fent des de que naixem fins que morim i per aquest motiu, hem de prendre consciència d'ella ja que és de vital importància per al nostre dia a dia.
La primera activitat que hem fet ha sigut estirar-nos sobre la màrfega i observar la nostra posició corporal. Posteriorment, sota les indicacions de la professora havíem de deixar entrar l'aire de diverses maneres i així poder observar les diferències que es produïen en el nostre cos i també si ho fèiem de manera artificial o de manera automatitzada.
La segona activitat que hem realitzat ha sigut posar-nos a quatre potes i bordar mantenint el cap en una posició còmode i sense tensió. Això ens ha servit per analitzar d'on provenia el so i quines parts del nostre cos es movien mentre fèiem l'activitat.
La tercera activitat que hem fet ha sigut alternar quatre postures diferents: la primera, a quatre potes i amb el cap a terra. la segona, a quatre potes. La tercera, asseguts verticalment (posició japonesa i la ultima completament dempeus. Tot això mentre recitàvem els dies de la setmana.
Per últim, ens hem imaginat com si el tinguéssim una pantalla sobre el nostre cap i havíem de fer un moviment amb les mans com si volguéssim transmetre el so i encistellar-lo com si fos una pilota de bàsquet.
Què he après?
Aquesta sessió m'ha servit per adonar-me de la forma en com respiro. He entès les diferències entre respirar de manera autònoma i fer-ho a través del sistema central. També, he aprés les diferents maneres amb les que podem respirar com per exemple: la diafragmàtica, la costofragmàtica o la toràcica.
Reflexió:
Com a reflexió de la classe d'avui m'agradaria destacar la importància de la respiració en la nostra vida ja que normalment aquesta es un aspecte que passa molt desapercebut sense rebre l'atenció necessària i hem de recordar com bé ens mostra la frase del dia que la respiració és essencial per a la vida.
miércoles, 6 de mayo de 2020
Sessió 6-5-2020
Què hem fet?
En aquesta tercera sessió la professora ens ha recitat la frase del dia, un proverbi xinès: "una vegada li van preguntar a un centpeus com caminava i el centpeus no va tornar a caminar". Aquest proverbi ens mostra que durant la nostra vida realitzem actes completament automatitzats sense parar-nos a pensar com els fem realment.
La primera activitat del dia consistia a ubicar en el nostre cos la part de la pelvis, el sacre, el còccix mentre estàvem estirats a sobre de la màrfega, posteriorment hem treballat la veu fent diversos exercicis:
- Hem exagerat el so de la "r" jugant amb diferents ritmes i intensitats.
- Hem caminat per sobre d'una escombra a veure si el "plom"era més efectiu que la tècnica de l'eix central. D'aquesta manera ja hem après dos trucs per gestionar la posició corporal.
- Finalment, hem recitat: "sega sega lliga lliga porta blat a la botiga"i també hem recitat una frase inventada i d'aquesta manera rebre instruccions per millorar la veu
Què he après?
En aquesta sessió he après la importància de conèixer el nostre cos i la nostra veu, a modificar-la segons el que volem dir i a la quantitat de gent que volem que arribi el nostre missatge és a dir, a jugar amb el ritme i el to. Penso que "el plom" al igual que l'eix central també funciona i és igual de vàlid encara que per a mi "el plom" al principi no l'entenia gaire.
Reflexió:
Crec que com bé ens mostra la frase del dia ens hem de centrar en totes les accions que fem encara que sigui de tant en tant ja que és l'única manera de conèixer el nostre cos correctament i adonar-nos del que realment realitzem i de les posicions que adoptem . És a dir, buscar el per què i millora-lo però per fer això hem de deixar la mecanització de banda.
miércoles, 29 de abril de 2020
Sessiö 29-4-2020
Què hem fet?
En aquesta sessió hem treballat amb més calma i en grups més reduïts la nostra posició corporal i la projecció de la veu, la professora ens ha comentat la frase de la setmana la qual ens vol transmetre que és necessari treballar les nostres veus ja que la veu ens identifica i actua com a tret característic.
Un dels conceptes tractats a la classe vitual d'avui és: "l'eix de centralitat"aquest eix imaginari permet que el cos s'estabilitzi i adopti una posició correcta. És per això que hem realitzat una activitat en la qual havíem de projectar la nostra veu controlant la gestualitat, la posició corporal i l'eix central on havíem de recitar (Ri-qui-ti-qui-tu-vi). i combinar cada síl·laba com si fos un llançament a cistella.
Una altra activitat va consistir a caminar per la sala per ser conscients dels nostres moviments mentre la professora ens feia diverses preguntes en relació al nostre eix central..
Què he après?
Aquesta sessió he après nocions i alguns trucs per no forçar la veu i per poder projectar-la de forma natural sense arribar a forçar-la ja que en les diferents activitats realitzades en petits grups la professora ens donava consells i instruccions per poder millorar tots aquests aspectes.
Reflexió
Com a reflexió, crec que la veu és una de les eines més important com a mestres i cadascú a de ser conscient dels seus punts forts i febles per tant, ha d'utilitzar el truc que més li convingui ja que tothom és diferent i a vegades les instruccions generalitzades no ens afecten per igual.
jueves, 23 de abril de 2020
Sessió 22-4-2020
Què hem fet?
Avui hem realitzat la primera classe virtual de cos i veu, hem realitzat diversos exercicis amb el nostre cos i la nostra veu.
Com per exemple estirar-nos a terra i veure quines parts del nostre cos tennen contacte amb ell, també, ens hem centrat en la respiració i en la nostra posició corporal.
Una de les activitats que hem fet ha sigut imaginar-nos la història que ens anava exlicant la professora mentre nosaltres teníem els ulls tancats i ens centràvem en la respiració. La professora ens ha versionat dos tipus d'històries i posteriorment ens ha preguntat qui de nosaltres havia imaginat diferent la primera vegada de la segona i també si ens havíem sentit més còmodes i relaxats la segona vegada. L'objectiu de l'activitat és descobrir les diferències que hem pogut experimentar en les dues versions.
Després, hem fet una ronda on cadascún dels companys havíem de dir el nostre nom i cognoms per a que la professora sentís el nostre timbre de veu a travès de l'ordinador. Seguidament, hem fet una segona ronda però, aquesta vegada havíem de parlar com si estiguéssim davant de 60 persones la qual cosa sembla senzilla però a mi em costa molt d'imaginar. L'objectiu suposo que és començar a aprendre i tenir control sobre la projecció de la veu.
Què he après ?
He après les primeres nocions bàsiques d'una correcta posició corporal i respiració també, sobre com afecta el nostre cos a una correcta projecció de la veu
Reflexió
Aquesta primera classe m'ha fet pensar que com a futurs professors que serem, hem de tenir molta cura de la nostra veu ja que és part del nostra dia a dia i l'utilitzarem com a mitjà de transmissió cap als alumnes. És per això que hem de cuidar-la i treure el màxim profit d'ella , d'altra banda la nostra postura també es molt important cuidar-la ja que veu i gestualitat han d'anar en concordança.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)